Milli Savunma Bakanı Akar'dan ABD yaptırımına tepki: ''İttifakın tüm değerleri sarsıldı, güvenliğimiz için azimle çalışacağız''

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarına bir tepki de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Kararı kınayan Akar, ''İttifakın tüm değerleri sarsıldı, güvenliğimiz için azimle çalışacağız'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan ABD yaptırımına tepki: ''İttifakın tüm değerleri sarsıldı, güvenliğimiz için azimle çalışacağız''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akar, ''ABD'nin, ülkemizin S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma sistemi tedariki nedeniyle müttefiklikle, mevcut askeri, politik gerçeklerle bağdaşmayan yaptırım kararını kınıyoruz'' dedi.

Bakan Akar, ''Bir NATO üyesi ülkeye yaptırım uygulanmasının müttefiklik ruhuna zarar vermenin ötesinde müttefikler arasındaki güveni kökünden sarsacağı açıktır'' ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı, ''İttifakın tüm değerlerinin sarsıldığını ancak savunma ve güvenliğin sağlanması için azim ve kararlılıkla çalışılacağını'' söyledi.

Hulusi Akar, ''Kore savaşından bu yana müttefikimiz olan ABD ile mevcut askeri, politik durum çerçevesinde bölgesel ve küresel savunma ve güvenlik konularında iş birliği ve dayanışmaya dönülmesi, bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe de önemli katkılar sağlayacaktır'' diye konuştu.

# abd # milli savunma bakanı # akar # nato # s400 # Kore