Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Noel mesajı

Hristiyan alemi koronavirüsün gölgesi altında Noel'i kutluyor. Amerika ve Avrupa'daki pek çok başkentte salgın önlemleri nedeniyle sokaklar boş kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki Hristiyan vatandaşların Noel'ini kutladı. Erdoğan, mesajında, birlik ve dayanışma vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Noel mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşayan Hristiyanların Noel Yortusunu kutladı.

Erdoğan, yayımladığı kutlama mesajında, ''Hristiyan vatandaşlarımızın, kendi inançları doğrultusunda kutladıkları Noel yortularının, Türkiye'deki dayanışma ikliminin gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yaşadığımız topraklar bin yıllardır barışın ve huzurun, emin insanların yurdu olmuş; din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetilmeden saygı ve sevginin esas alındığı kadim bir medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tarih boyunca kurduğumuz devletlerde nasıl bir ve beraber yaşayıp topraklarımızı kalkındırdıysak, bugün ve gelecekte de farklılıklarımızı zenginlik görüp, karşılıklı saygıyla geleceğimizi daha müreffeh şekilde inşa etmeye azmedeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hristiyan vatandaşlarımız olmak üzere, tüm Hristiyan aleminin Noel yortusunu tebrik ediyor, huzur, mutluluk ve esenlikler diliyorum'' dedi.

Hristiyan alemi, Noeli, Kovid-19 salgının gölgesinde kutluyor. Salgından en fazla etkilenen Avrupa'da birçok ülke, Noel ve yılbaşı kutlamaları öncesinde, tam kapanma veya kısmi karantina tedbirleri aldı. Almanya, İtalya, Fransa, Yunanistan Noel ve yılbaşında sokağa çıkmaya yasağı uygulayan ülkeler arasında.

Korona virüsün yeni mutasyonlarının ortaya çıktığı İngiltere'de Noel'de evlerde buluşmalar yasaklandı. Virüsün hızla yayıldığı ülkede, sokaklar sessiz.

Amerika Birleşik Devletleri'nde de New-York şehri Noel için ışıklandırılırken, sokaklar boş kaldı.

# türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # Kovid19 # salgın # hristiyan