OYAK yatırımları sürüyor

OYAK, pandemi sürecinin getirdiği ekonomik zorlukları aşmaya yönelik yoğun çalışmalar yürütüyor. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, yaptığı açıklada, yeni alanlarda yatırımların sürdürüleceğini söyledi. Erdem, Malatya'da kurulacak tesis ve İskenderun'a yapılacak yatırımla 610 milyon dolarlık ithalatın önüne geçileceğini belirtti. Savaş Erdem, bu kapsamda, 2020 planlarında bir aksama olmadığını söyledi.

OYAK yatırımları sürüyor

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 2020 planlarını aktardı.

Erdem, Kovid-18 salgınının beraberinde getirdiği ekonomik zorlukları aşmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu zorluklar rağmen OYAK'ın 2020 planlarında bir sapma olmadı.

Türkiye için yeni ihracat kalemleri oluşturma konusunda da adımlar atılıyor. Erdem, dışa bağımlığı azaltmaya sunulan katkı kadar yerelleşme projelerine de önem verdiklerinin altını çizdi.

Malatya'da 55 ayda tamamlanması hedeflenen Hekimhan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi'nin dışa bağımlılığı yıllık 350 milyon dolar azaltması öngörülüyor. Yeni kaynak yaratma hedefiyle kurulacak olan tesis, 750 milyon dolar yatırımla hayata geçecek. Öte yandan Continental Carboun'un (Kontinental Karbon) hakim şirketi Tayvanlı International CSRC Investment Holdings Co. Ltd. (İnterneyşınıl SİESARSİ İnvaysmınt Holdings) iş birliğiyle İskenderun'da karbon siyahı üreteceğiz. Türkiye'nin yıllık 220 bin tonluk karbon siyahı ihtiyacını kendi üretimiyle karşılayacak olan tesis 300 milyon dolarlık ithalatı engelleyecek.

OYAK, farklı sektörlerdeki fırsatları da değerlendiriyor. Erdem, akaryakıt ve madeni yağ dağıtım sektöründe TOTAL Oil Türkiye ve M Oil'i tüm operasyonlarıyla satın aldıklarını hatırlattı.

ulusal.com.tr

# pandemi # oyak