Muhalefet ABD'ye gidiyor

Türkiye seçim atmosferine girmeye hazırlanırken siyasi partilerin Amerika programları hızlandı. CHP ve BDP heyetleri ardı ardına Amerika'ya gidiyor. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ziyareti bugün başlıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Kasım ayı sonunda Amerika'da olacak.

Muhalefet ABD'ye gidiyor

Seçim ve açılım tartışmalarının hızlandığı bir dönemde muhalefet partileri, Amerika Birleşik Devletleri ziyaretleri için harekete geçti.BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Başkan yardımcısı Nazmi Gür bugün Amerika'ya gidiyor.

İkili 28-29-30 Ekim tarihlerinde Washington'da çeşitli temaslarda bulunacak. Demirtaş ve Gür, 28 Ekim'de BDP Washington Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansta konuşma yapacak.

BDP heyeti 29 ve 30 Ekim'de ise ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland dahil olmak üzere bir dizi temasta bulunacak. Heyet 4 Kasım'da Türkiye'ye dönecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce ertelenen Amerika ziyaretinin tarihi de belli oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Washington’da olacağı öğrenildi.

Üst düzeyde temas olanağı bulunmaması nedeniyle Kılıçdaroğlu Amerika programını ertelemişti. Bu konuda bir değişiklik olmadı. Ancak ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone ile Ankara’da bir otelde 2 buçuk saat baş başa bir görüşme yapmıştı. İşte bu görüşmede Ricciardone'nin Kılıçdaroğlu'nun üst düzey temas şartından vazgeçiridiği belirtidi.

ulusalkanal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # chp # BDP # abd # selahattin demirtaş # nazmi gür