MiT Böcekleri gönderdi

MİT, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili sürdürülen soruşturma için elindeki bulguları savcılığa gönderdi. MİT'in ilettiği bilgiler arasında şüpheli görülen 4 kişinin adı da bulunuyor.

MiT Böcekleri gönderdi

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan böceklerle ilgili bilgiler savcılığa gönderildi.

2012 yılında yapılan kontrollerde Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde, prize takılı dinleme cihazları bulunmuştu. Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında kendisinin de dinlendiğini açıklayınca olay savcılığa intikal etti.

MİT'in 8 ay süren araştırmasının ardından soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. MİT, TÜBİTAK'ta yaptırdığı teknik inceleme sonuçlarıyla birlikte elde ettiği bulguları, soruşturmayı yürüten savcı Durak Çetin'e iletti.

MİT savcılığa ilettiği bilgiler arasında bir bilgi notu da bulunuyordu. Notta 4 kişinin şüpheli olma ihtimali bulunduğuna dikkat çekildi.

Savcılık söz konusu zanlılar hakkında araştırma yapılması için emniyete talimat verdi. Kimlikleri açıklanmayan 4 kişinin Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca ifadesinin alındığı ancak suçlamaları kabul etmedikleri kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # böcek # bilgiler