''Irkçı katliam yaptılar''

Ermeni ırkçılarının 1915'teki tehcirden önce yaptığı katliamlar; Çarlık Rusya'sını bile duruma müdahale etmek zorunda bıraktı! Ermeni çeteciler bu katliamları nedeniyle idam cezasına çarptırıldı. Çarpıcı mahkeme tutanakları Rusya Çarlığı'nın Genelkurmay Arşivi'nden çıktı. Araştırmacı Mehmet Perinçek, ilk kez gün yüzüne çıkardığı belgeleri Ulusal Kanal'a anlattı.

Savunmasız köylere baskınlar, yaşlı çocuk ayırt etmeyen seri cinayetler, kadınlara tecavüzler.. Bunlar 1915 tehcirinden önce; Ermeni çetecilerin yargılandığı suçlardan bazıları...

Çarlık Rusyası'nın tehcir öncesinde Ermeni Gönüllü Birliği askerlerini "ırkçı katliam" suçundan yargılayarak mahkum ettiği ortaya çıktı. Ermeni çetecilerin çarpıtırldığı ceza ise idam.

Ermeni çetelerinin saldırı ve katliamları karşısında, o dönemde en büyük destekçileri olan Çarlık Rusyası'nın bile tedbir almak zorunda kaldığı belgelendi. Rusya Çarlığı'nın Genelkurmay Arşivleri'ndeki mahkeme tutanaklarını inceleyen araştırmacı Mehmet Perinçek 100'üncü yılında Ermeni Soykırımı iddialarını çürütecek çok önemli belgelere ulaştı.

Çarlık Askeri Mahkemeleri, Ermeni Gönüllü Birlikleri'nin saldırılarını "ırkçı ve etnik katliam" olarak tanımlıyor.

Erkekleri savaşta olan sivil ve savunmasız köylere; sadece müslüman oldukları için yapılan saldrılar da en çarpıcı örnekler. Bu saldırılarda yaşananlar mahkeme tutanaklarında bir bir yazılı.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Mevlüt Aydoğan

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # ermeni # mehmet perinçek # 1915