İşçi Partisi'nden sert tepki!

İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, soykırım idialarının savunulduğu eylemlere katılan CHP İzmir milletvekillerini eleştirdi. "Herkes safını belirlesin" diyen Şen “Türk Bayrağının olmadığı yerde CHP’nin işi ne” diye sordu.

İşçi Partisi'nden sert tepki!

İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ermeni soykırım yalanını bitirmek üzere 28 Ocak'ta AİHM Büyük Daire'de görülecek davaya gidişi ile ilgili basın toplantısı yaptı. Şen, Hrant Dink'i anma bahanesiyle yapılan ve soykırım yalanının savunulduğu yürüyüşe katılan CHP İzmir Milletvekillerini de sert bir dille eleştirdi.

İşçi Partisi İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısında Şen, AİHM Büyük Dairesi’nin ilk karara uyan bir hüküm vereceğine emin olduklarını belirtti. Şen, “Uluslararası hukuk kuralları ve tarihsel gerçekler tamamen bizim gerçekliğimizin ve haklılığımızın yanındadır. İşçi Partisi olarak Ermeni soykırımı yalanını bitirme konusunda son noktaya gelmiş bulunuyoruz. 2015'de 100. yılı olduğu iddia edilen Ermeni soykırım yalanını kökünden bitireceğiz” dedi.

Şen, Ermeni soykırım yalanını bitirmeye çalışırlarken, Türkiye’de bir kesimin de bu soykırım yalanını savunmaya devam ettiğini belirtti. Bu kesimin kendilerine "Hrant'ın arkadaşları" dediğini, ancak Hrant Dink'in katillerini örtbas etmeye çalıştıklarını söyledi. Dink cinayetinin ardından Doğu Perinçek'in açıkladığı cinayet şebekesinin şemasını gösteren Şen, “F Tipi Gladyo tarafından katledildiği bütün delilleriyle ortaya çıkmaya başlayan Hrant Dink’in 19 Ocak ölüm yıldönümüydü. Onu anmak bahanesiyle yapılan yürüyüşlere baktığımızda ortaya çıkan tablo, bir grup soykırım yalanı savunucusunun sokağa çıktığıdır. Bu yürüyüşleri yapanlar kendilerine Hrant’ın arkadaşları diyorlar, olamazlar. Çünkü kendilerini Hrant Dink’in arkadaşları diye tanımlayan bu grup bugün Hrant Dink’in katillerini örtbas etmeye çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

“SANKİ CHP-HDP ORTAK YÜRÜYÜŞÜ”

Şen, İzmir’de Hrant Dink’in ölüm yıldönümünde düzenlenen yürüyüşte “100 yıldır susuyor, 8 yıldır katilleri koruyorsunuz. Adalet halkların elleriyle gelecek” yazılı pankartın arkasında yürüyen CHP Milletvekillerine de ağır eleştirilerde bulundu. Şen, “Pankartı tutan isimlerden biri CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, diğeri HDP İzmir İl Başkanı. İzmir’deki yürüyüşe diğer bir CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve çok sayıda CHP yöneticisi katıldı. Sanki CHP-HDP ortak yürüyüşüydü. Demek ki, bugünkü CHP soykırım yalanını sona erdirme safında değil, soykırım yalancılığı safındadır. Bu yürüyüş CHP-HDP ittifakının yollarını döşeme yürüyüşüdür. Herkes safını belirlesin! "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganlarının atıldığı meydanlarda mı, "soykırımla yüzleş" sloganlarının atıldığı meydanlarda mı olacaksız? Her iki meydanda olamazsınız, maskelerinizi indirin” dedi.

İŞÇİ PARTİSİ’NDE BİRLEŞELİM

Şen, konuşmasının sonunda İzmirli yurtseverleri İşçi Partisi’nde birleşmeye çağırdı: “Başta CHP'ye gönül vermiş Atatürkçü, yurtsever hemşerilerimizi uyarıyoruz. Soykırım yalancılığı ve bölücülük temelinde ittifak yapacakların oyununa gelmeyin. Eğer Altı Okçuysanız, Atatürk devrimcisiyseniz, Türkiye’nin birliğinden ve bütünlüğünden yanaysanız, soykırım yalanına karşı mücadele safındaysanız gelin İşçi Partisi’nde birleşelim. İstanbul’da ve İzmir’de yapılan bu yürüyüşlerde bir tane Türk Bayrağı yoktu. Türk Bayrağı’nın olmadığı yerde CHP milletvekillerinin ne işi var? İşçi Partisi hiçbir zaman Türk Bayrağı’nın olmadığı bir yürüyüşte olmaz.”

ulusalkanal.com.tr

# izmir # işçi partisi # Doğu Perinçek # tugay şen