Vatan Partisi'nden İmamoğlu'na ABD tepkisi tepkisi

Vatan Partisi MYK Üyesi Cem Dikmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ABD arasında imzalanan hibe anlaşması nedeniyle tepki gösterdi. Dikmen "Ülkemiz ve dünya çapında birçok ülkenin geçmişi, sizin gülerek aldığınız ABD hibelerinin ardından yaşanan acılarla doludur." dedi.

Vatan Partisi'nden İmamoğlu'na ABD tepkisi tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı, yazılım şirketi SAS Türkiye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında “İstanbul Ulaşım ve Trafik Mükemmeliyet Merkezi Projesi"ne 5 milyon dolarlık hibe anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Vatan Partisi MYK Üyesi Cem Dikmen sosyal meyda hesabından yaptığı paylaşım ile İBB-ABD arasında yapılan hibe anlaşması nedeniyle Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi. Dikmen paylaşımında:

- "Sn. Başkan Ekrem İmamoğlu ülkemiz ve dünya çapında birçok ülkenin geçmişi, sizin gülerek aldığınız ABD hibelerinin ardından yaşanan acılarla doludur. Marshall, Truman yardımlarıyla başlayıp yaptıkları Türkiye'yi on yıllarca Atlantik kampına bağlamak ve uçuruma sürüklemekti!"

- "Bu yardım ve doktrinlerin ardından Türkiye; ABD hegemonyasının yoğun yaşandığı bir ülke haline geldi. Üretimi durdu. Dövize ve ithalata bağımlı bir ülke haline geldi. Füze krizinde piyon gibi kullanıldı! Darbelerle 'dizayn' edildi. Komşularıyla kavgalı hale geldi."

- "Yetmedi PKK, FETÖ gibi terör örgütleri yaratıldı. Onlar aracılığıyla yıpratıldı. Son olarak 15 Temmuz darbe girişimiyle kontrol altına alınmaya çalışıldı. Fakat Türk milleti, Türk ordusu izin vermedi. Şimdi ise; PKK/FETÖ'nün ezildiği, Ekonomik olarak üretim devrimine gittiğimiz Atlantik kıskacından kurtulduğumuz, Yükselen Asya'nın öncüsü olma yolunda ilerlediğimiz günlerdeyiz."

- "ABD ise sizden ve partinizden medet umarak hibeler ve güzellemelerle Türkiye'yi batan kampta tutmaya çalışıyor. Sn. Başkan Ekrem İmamoğlu, ABD durduk yere hibe yapmaz. Bu hibeler iyi niyetli değil. Beklentileri açıktır. Uyarımızdır: ABD, sizi siyaseten 'our boys' yapmaya çalışıyor. Orada bir çözüm yok. Sadece felaket var. Geçmiş 70 yıldan ders çıkarmalıyız." dedi.

ulusal.com.tr

# istanbul büyükşehir belediyesi # abd # imamoğlu # hibe