Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den F-16 mesajı

Savunma Sanayisi Başkanı İsmail Demir, ABD'den yeni F-16 alımıyla ilgili süreci değerlendirdi. Türkiye’nin alternatifsiz olmadığını vurgulayan Demir, alternatif olarak Rus savaş uçaklarını işaret etti; "Türkiye hiçbir şeye mecbur değil, kendi göbeğimizi kendimiz keseriz" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'den F-16 mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni f-16 talebinin, Türkiye’nin F-35’lere yaptığı ödemenin karşılığında Amerika Birleşik Devletleri’nden geldiğini açıklamıştı. F-16 alımı süreci konusunda Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’den de değerlendirme geldi.

Demir, F-16 teklifi karşısında ABD’ye Türkiye’nin taleplerinin iletildiğini, Washington’dan yanıt beklendiğini söyledi.

- ABD'nin yönetim tarafından şöyle bir konu gündeme getirildi. Türkiye'nin hava kuvvetleri ihtiyaçlarının giderilmesi için yeni nesil F-16'lar ile karşılanabilir mi diye. İhtiyaçlarımızı gidermek açısından hiçbir defteri kapatmıyoruz.

F-16'larla ilgili sürecin olumsuz sonuçlanması halinde Türkiye’nin alternatifsiz olmadığını vurgulayan Demir, alternatif olarak Rus savaş uçaklarını işaret etti.

- Eğer mecbur kalırsak Su-35, Su-57 defteri her zaman açılabilir. Bu zafiyet oluşmaması için Türk savunma sanayii elinden gelen her şeyi yapacak. Buna ek olarak yeni F-16 vaypırlarının alınması gibi bir konu gündeme gelirse tabi bu işi biraz daha rahatlatır. Türkiye mecbur değil, Türkiye kendi göbeğini kendi kesmekle ilgili her zaman çaresini üretir.

YERLİ HAVA GÜCÜNDE 2023 HEDEFİ

Savunma sanayisi alanındaki gelişmelere de değinen İsmail Demir, yerli hava gücünde 2023 yılına vurgu yaptı.

- 2023 yılı için hava anlamında 3 hedefimiz var. 1. jet motolu insansız uçak diyelim ona. 2 Hürjet, 3 Milli Muharip Uçağının hangardan çıkması

Savunma Sanayisi Başkanı Demir, Bayraktar TB3 İHA’larının da iniş kalkış yapabileceği TCG Anadolu gemisini 2022’nin ilk çeyreğinde deniz kuvvetlerine teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

# abd # Amerika Birleşik Devletleri # Hava Kuvvetleri # ismail demir # savaş uçağı # milli muharip uçağı # Savunma Sanayii # f16 türkiye # f16 savaş uçağı fiyatı # f16 viper # f16 abd # f16 alımı # su 35 # Bayraktar TB3 İHA # tcg anadolu