Firmadan ilk açıklama

Yatağan Termik Santrali'ni satın alan Bereket Enerji grubundan ilk açıklama geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, "Yatağan işçisiyle çalışacağız, hak kayıpları olmayacak" dedi. İzmir Maden Mühendisleri Odası'ndan yapılan açıklamada ise Yatağan'da büyük felaketlerin yaşanabileceği belirtildi.

Firmadan ilk açıklama

YatağanTermik Santrali'ni satın alan Bereket Enerji grubundan ilk açıklama geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, "Yatağan işçisiyle çalışacağız, hak kayıpları olmayacak" dedi. İzmir Maden Mühendisleri Odası'ndan yapılan açıklamada ise Yatağan'da büyük felaketlerin yaşanabileceği belirtildi.

Yatağan termik santralini devralan Bereket Enerji Grubu'ndan ilk resmi açıklama geldi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, "sorumluluğumuzun bilincindeyiz" dedi. Yollarına mevcut çalışanlarla devam edeceklerini söyledi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Yatağan’a 200 milyon dolarlık yenileme yatırımı yapacağız" ifadeleri kullanıldı. Saldanlı açıklamasında, bu paranın yarısının çevreyi korumak için kullanılacağını belirtti. Diğer yarısı ise kapasite ve verimi artırmak için harcanacak

Saldanlı, çalışanların hiçbir yasal hakkının da çiğnenmeyeceğini söyledi. Ücretlerde de düşme olmayacağını savunan Yönetim Kurulu Başkanı, "bizimle çalışmak isteyen herkesle çalışmaya hazırız" ifadelerine yer verdi.

Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Muhammet Yıldız ise işverenin aksine büyük felaketlerin yaşanabileceğini söyledi.

Yıldız: Soma ve Ermenek'te yaşananların kat kat fazlasını Yatağan'da yaşayabiliriz. Çünkü Yatağan'da bundan sonra yer altı kömür madenciliği çalışmaları başlayacak. Bu şirketler Deneyim sahibi değil.

ulusalkanal.com.tr

# yatağan # termik santral