Kötü haberi böyle aldı

Güney Kore'deki son yılların en büyük gemi faciasında kaybolanlar için umutlar tükeniyor. Olayda, ölü bulunanların sayısı 56'ya yükseldi. Kazada ihmali olduğu belirtilen geminin kaptanı ise tutuklandı.

Kötü haberi böyle aldı

Güney Kore'nin güney batı kıyısı açıklarında meydana gelen feribot kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı hızla artıyor.

Güney kore'de arama kurtarma çalışmalarına katılan dalgıçlar, cesetleri su yüzüne çıkarmaya başladı. Ölü bulunanların sayısının 56'ya yükseldiği belirtildi. Kayıp 250 kişi için umutlar tükense de arama çalışmaları devam ediyor.

Güney Kore'yi yasa boğan feribot kazası sırasında gemisini terk eden kaptan ise tutuklandı. 69 yaşındaki kaptan, hakkında 'Görevi ihmal ve denizcilik hukukunu ihlal' başta olmak üzere 5 ayrı suçlamayla karşı karşıya.

Incheon kentinden Jeju Adası'na yol alan "Sewol" adlı feribot, sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla sulara gömülmüştü. Aralarında okul gezisine katılan 325 lise öğrencisinin de bulunduğu feribot 470'ten fazla kişiyi taşıyordu.

ulusalkanal.com.tr

# çocuk # gemi # Güney Kore # enkaz