Casusluk davasından tutuklanan Prof. Uzbay, Eczacılık Akademisi Başkanlığı'na getirildi

Türk Eczacılar Birliği, Eczacılık Akademisi Başkanlığı için dikkat çeken bir isimi görevlendirdi. Eczacılık Akademisi Başkanlığı'ını bundan sonra; GATA'da görev yaparken şizofreni tedavisi için geliştirdiği ilacın patentinin alınca tutuklanan Profesör Doktor Tayfun Uzbay yürütecek.

Casusluk davasından tutuklanan Prof. Uzbay, Eczacılık Akademisi Başkanlığı'na getirildi

Kumpas davasıyla 8 ay 20 gün hapis yatan Profesör Doktor Tayfun Uzbay, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanlığı’na getirildi. GATA bünyesindeki çalışmalarıyla Şizofreni tedavisinde çığır açan bir buluşa imza attı, casusluk kumpasından tutuklandı. 8 ay 20 sonra tahliye edilince TSK'dan emekli oldu. Akademik çalışmalarını sürdüren Uzbay, Üsküdar Üniversitesi'nde Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nü üstlendi. Emekli Kıdemli Albay Profesör Doktor Tayfun Uzbay son olarak da Eczacılar Birliği tarafından Eczacılık Akademisi Başkanı olarak görevlendirildi. Tayfun Uzbay yeni görevini "toplum sağlığını korumaya yönelik politikalar üretmek ve özellikle araştırma-geliştirme faaliyetlerini uygulamaya sokabilmek" hedefiyle yürüteceğini ifade etti.

Çalışmalarıyla ismini dünyaya duyuran Profesör Uzbay, şizofreninin tedavisinde kullanılabilecek bir ilacın patentini alarak, Silahlı Kuvvetlerde ‘Yeni Buluşlar Şerit Rozeti’ verilen ilk subaydı.

Uzbay 15 Şubat'ta sonuçlanması beklenen İzmir Askeri Casusluk davasında 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

# getirildi # izmir askeri casusluk davası