Yurdun birçok noktasına kar yağdı

Yurdun dört bir yanı beyaza büründü. İstanbul başta olmak üzere, Bursa, Bolu, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Sivas'ta kar yağışı etkili oldu.

Yurdun birçok noktasına kar yağdı

İstanbul'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Başakşehir ve Arnavutköy'de kar manzaraları vardı.

Anadolu Yakası'nda Çamlıca Tepesi'nde yoğun kar etkili oldu. Bazı bölgelerde sulu kar ve yağmur gözlendi. Ana yollarda kar küreme ve tuzlama araçlarıyla önlem alındı.

Bursa'da birkaç gündür süren yağışlı hava, gece saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı merkez ilçelerinde etkili oldu. Kar kalınlığının 3 santimetre olarak ölçüldüğü kentte araçlar, park ve bahçeler beyaza büründü.

Kar yağışı Eskişehir’i beyaza bürüdü. Sabah işe gitmek ya da spor yapmak için evlerinden dışarıya çıkan vatandaşlar zorluk yaşadı.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi sınırlarında bulunan 3 bin yıllık Frig Vadisi ile Emre Gölü çevresinde kar yağışı sonrası etkileyici manzaralar oluştu. Karla kaplanan Vadi, doğa ve fotoğraf tutkunlarına görsel şölen sundu.

Trafik polisleri, sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyardı. Araçlarında kış lastiği olmayanların Bolu Dağı kesimini kullanmaması istendi.

Sivas Valiliği, kentte dört gözle beklenen ve toprakla buluşan kar yağışını 'kış klibi' ile taçlandırdı. Klipte, önemli noktaların karla kaplı görüntülerine yer verildi. Öte yandan kentte kar yağışı nedeniyle 37 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, bölgede iş makineleriyle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Balkanlar’dan gelen soğuk hava ile Edirne "meşhur ayazına" teslim oldu. Kenti etkisi altına alan soğuk hava, sıcaklıklarda ani düşüşe neden oldu.

Manisa Kula'da Kavacık rampası mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle Uşak-İzmir kara yolu ulaşımında aksamalar yaşandı.

# istanbul # Edirne # Afyonkarahisar # kar # Sivas # bolu # Anadolu Yakası # balkan