Altın Koza Ödülleri sahiplerini buldu

Altın Koza ödülleri sahiplerini buldu. 27'inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ödül töreni salgın koşulları nedeniyle İstanbul Beşiktaş Süleyman Seba Kültür Merkezi'nde yapıldı. "Ulusal Uzun Metraj Film" yarışmasında en iyi film ödülüne, yönetmenliğini Ercan Kesal'ın yaptığı "Nasipse Adayız" layık görüldü. Törende sağlık ordumuzun tüm neferleri selamlandı.

Altın Koza Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye'nin en önemli film festivallerinden biri olan Uluslararası AdanaAltın KozaFilm Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Törende sağlık ordumuzun tüm neferleri selamlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen festivalin ödül töreni, salgın koşulları nedeniyle İstanbul Beşiktaş Süleyman Seba Kültür Merkezi'nde yapıldı. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivali bu yıl salgın koşullarında da olsa yaptıklarını söyledi. Konuşmasını, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, sanat ile ilgili sözlerine vurgu yaparak sürdürdü.

10 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ile 4 kategoride 22 filmin yarıştığı Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

"Ulusal Uzun Metraj Film" yarışmasında En İyi Film Ödülü'ne, yönetmenliğini Ercan Kesal'ın yaptığı "Nasipse Adayız" layık görüldü. Senaryo dalında da ödül Ercan Kesal'a gitti.

Yönetmen Leyla Yılmaz, 'Bilmemek' adlı filmiyle 'En İyi Yönetmen' ve 'Yılmaz Güney Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Senan Kara 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alırken, Onur Berk Aslanoğlu ve Serdar Orçin 'En İyi Erkek Oyuncu ödülünü' paylaştı.

Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü Seda Türkmen ve Selin Yenici paylaşırken Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü Ozan Çelik kazandı. Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü'nü Sitare Akbaş ve Deniz Altan aldı. Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü ise Emir Özden ve Ahmet Melih Yılmaz arasında paylaşıldı.

'En İyi Görüntü Yönetimi' ödülü 'Mavzer' filmiyle Orçun Özkılıç'ın, En İyi Film Müzik Ödülü Ceviz Ağacı ile Payam Azadi'nin oldu. Sinema Yazarları Derneği Cüneyt Cebenoyan En İyi Film Ödülü ise Bilmemek'e gitti.

Festival kapsamında "Yaşam Boyu Onur Ödülü" Nur Sürer ve Rutkay Aziz'e, "Orhan Kemal Emek Ödülü" de yönetmen Orhan Oğuz'a verildi.

Sunuculuğunu Volkan Severcan'ın yaptığı törende, Ferhat Göçer sahne aldı. Katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

ulusal.com.tr

# adana # Film Festivali # altın koza