Milli Anayasa Hareketi'nden milletvekillerine son uyarı

Milli Anayasa Hareketi bir kez daha uyardı. Meclis’in yetkilerini ortadan kaldıran Anayasa Değişiklik Teklifi’nin Meclis’ten geri çekilmesini istedi. Anayasa değişikliğinin kısa ve uzun vadede Türkiye’ye hiçbir katkısının olmayacağını belirten Hareket Başkanı Hasan Korkmazcan, görüşmenin son günlerine girilirken tüm milletvekillerine sorumluluklarını hatırlattı.

Türkiye’yi bölecek ve Meclis’in yetkilerini ortadan kaldıracak Anayasa değişikliğine Milli Anayasa Hareketi’nden son bir uyarı daha geldi.

Milli Anayasa Hareketi, milletvekillerine sorumluluklarını hatırlattı, Meclis’in yetkilerinin korunmasını istedi.

Milli Anayasa Hareketi bünyesinde Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, başkanlık sistemine karşı ortak açıklama yaptı.

TGB Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına, Eski bakanlar Enis Öksüz, Barlas Doğu, eski milletvekili Birgül Ayman Güler, TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve CKD Genel Sekreteri Şen Yazgan katıldı.

Açıklamayı yapan MAH Başkanı ve eski Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan, getirilmek istenen teklifin Anayasa’nın başlangıç bölümüne aykırı olduğunu vurguladı.

Hasan Korkmazcan, güçlü bir Meclis’in önemine değindi.

Olası bir referandumda da Türk milletinin teklife geçit vermeyeceğinin altını çizen Korkmazcan Milletvekillerine son bir çağrı yaptı.

HABER: ALİ YAĞIZ BALTACI - ERDEM ÖZDEMİR

KAMERA: BARIŞ YURTERİ - AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

# Milletvekilleri # başkanlık # milli anayasa hareketi