2 binden fazla hakim ve savcının görev yeri değişti

2 binden fazla hakim ve savcının görev yeri değişti

2 bin 517 kişiyi kapsayan HSYK 2014 yaz kararnamesi yayınlandı. Kararnameyle hakim ve savcıların 5'te birinin görev yeri değişti.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir adliyeleri olmak üzere, Türkiye'nin gündemini belirleyen dava ve soruşturmalara imza atan bir çok hakim ve savcı da kararnamede yer aldı.

Şike ve Balyoz soruşturmalarını yürüten savcıların ünvanları alındı. Mehmet Berk Küçükçekmece Başsavcı Vekilliği'nden Bakırköy savcılığına; Bakırköy'de Başsavcıvekili olarak görev yapan Hüseyin Ayar ise Küçükçekmece savcılığına atandı.

Balyoz davasında komutanlar için verdiği tahliye kararlarıyla tanınan hakim Oktay Kuban karanameyle Çağlayan Adliyesi'ne döndü. Tahliye kararlarının ardından Eskişehir ve Bakırköy'de görevlendirilen Kuban, yeniden İstanbul Hakimliği'ne atandı.

Suriye'ye mühimmat taşıyan MİT TIR'larını durduran savcılar farklı illere düz savcı olarak atandı. Savcı Aziz Takçı Zonguldak, Savcı Ahmet Karaca Kayseri, Savcı Mustafa Sırlı ise Sivas'ta düz savcı olarak görev yapacak.

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarını başlatan isimlerden Mehmet Yüzgeç de Kahramanmaraş Savcılığı'na atandı. Yüzgeç operasyonunların ardından dosyadaki görevinden alınmıştı.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ikinci dalgasında şüpheliler için gözaltı kararı veren hakim Süleyman Karaçöl'ün görev yeri değişti. Karaçöl bundan sonra Kütahya hakimi olarak görev yapacak.

ulusalkanal.com.tr