Dink cinayeti soruşturmasında dikkat çeken gelişme

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, savcıya 7 saat ifade verdi. Daha önce ifade vermeye gitmeyen Uzun’un, bazı olayları aydınlatacak ve soruşturmaya katkı sunacak bilgi ve belgeleri savcıya teslim ettiği iddia edildi.

Dink cinayeti soruşturmasında dikkat çeken gelişme

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturmada dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Dink dosyasının yeni savcısı Yusuf Hakkı Doğan, son günlerde paralel yapı çıkışlarıyla ismi duyulan İstihbarat Daire eski Başkanı Sabri Uzun’un ifadesini aldı.

Taraf Gazetesinin haberine göre, Sabri Uzun savcıya yedi saat ifade verdi. Uzun’un ifadesi Erhan Tuncel gibi kamera kaydı yöntemiyle değil, yazılı olarak alındı.

Özellikle cinayetten önce Dink’le ilgili herhangi bir bilginin Emniyet’e intikal edip etmediği, suikastta kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığı, kendisine ulaşan evraklar doğrultusunda gerekli işlemleri yapıp yapmadığı soruldu. Uzun’un bu soruları ayrıntılı bir şekilde yanıtladığı ve savcıya bazı isimler verdiği iddia edildi.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, o dönemde devre dışı bırakıldığını da söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# erhan tuncel # sabri uzun # agos gazetesi