Tarihi Atlas Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi açııldı

Tarihi Atlas Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi restorasyonların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sinema Müzesi açılışında konuştu.

Tarihi Atlas Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi açııldı

Restorasyonu tamamlanan Beyoğlu'ndaki tarihi Atlas Sineması ve İstanbulSinema Müzesi kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarihi sinemanın açılışı için tören tören düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılan açılışta Beyoğlu Kültür Yolu projesinin bir durağı daha meraklılarıyla buluştu.

Yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından kapılarını açmaya hazırlanan Türkiye'nin ilk sinema müzesi, geçmişten bugüne Türk sinema tarihine ışık tutacak.

Özel koleksiyonlara da yer verilen müzede, dünya sinemasına ilişkin bilgi ve belgelerin yanı sıra Türk sinemasından baş yapıtlar da sinemaseverler için sergilenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkano Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

- İstanbul'un tek başına 50 hatta 100 milyon bir turist barındırma potansiyeli olduğunu söyleyebilirim. Yıldızı giderek parlayan ülke olduğumuzun en önemli göstergesi, misafir ettiğimiz yabancı turist sayısının 52 milyonu bulmuş olmasıdır.

- Tiyatrolar, sinemalar, müzeler, sanat merkezleri gibi nice kültür varlığımız milletimizin hizmetindedir.

- Seyahatkısıtlamalarını kaldıran veya hafifleten her yerde, ülkemize yönelik rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor.

- Kültür sanat faaliyetlerinin gerçekleştirildiği mekan sayımızı, 858'den 4 bin 139'a çıkarırken, etkinlik sayımızı 34 binden 110 bine yaklaştırdık.

- Bu yılın sonunda açmayı planladığımız Atatürk Kültür Merkezi'mizi salgın sebebiyle inşallah önümüzdeki yılın en geç ortasında, İstanbul halkının hizmetine sunacağız.

- Galataport tamamlandığında İstanbul'un turizmine ve sanat hayatına büyük katkılar sağlayacak. Dev turist gemilerinin yanaşacağı bir yer haline gelecek. 25 milyon ziyaretçi, 7 milyon turist potansiyeliyle dünya çapında bir projedir. Önemli markalar burada arayış içindedir. Nisan ayında faaliyete geçmesini bekliyoruz. Galataport sadece turizme 5 milyar dolarlık katkı sağlayacak.

- İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatının son günlerini yaşadığı Mısır Apartmanındaki evini, müzeye dönüştürüyoruz. İnşallah müzeyi de 12 Mart'ta yani İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılında hizmete açıyoruz.

# istanbul # erdoğan # turizm # seyahat # beyoğlu # bakanlık # kısıtlama # Kültür # Mehmet Akif Ersoy # sinema müzesi # atlas sineması # atlas