FETÖ sanığı Yılmazer'in kızları tutuklandı

Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in biri avukat diğeri hukuk öğrencisi olan 2 kızı "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Bu arada İzmir merkezli 11 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 12 askeri personelden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ sanığı Yılmazer'in kızları tutuklandı

Hrant Dink cinayeti ve FETÖ'ye yönelik davalardan tutuklu yargılanan ve meslekten ihraç edilen eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızları tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat Fatma Saadet Yılmazer ile hukuk öğrencisi Rabia Fitnat Yılmazer, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Başsavcıvekili Hasan Yılmaz tarafından ifadelerini alınan Yılmazer'in kızları "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmaları talebiyle 2. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi.

Hâkim, MİT raporlarında şüphelilerin ByLock kullandığının belirlendiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu ve firari olan kişilerle irtibat halinde bulundukları, ev aramalarında "G ve K" serisi 1 dolarların bulunduğu, Bank Asya'ya yüklü miktarda para yatırdıklarının anlaşıldığını belirterek tutuklanmalarına karar verdi.

Bu arada FETÖ'ye yönelik İzmir merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 askeri personelden 10'u tutuklandı.

İzmir Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 17 Mart'ta İzmir, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Eskişehir, Manisa, Afyonkarahisar, Yalova, Kırşehir ve Kayseri'de 6 astsubay ile 6 uzman çavuş gözaltına alındı.

Örgütün kendilerini gizleyen 'kripto' elemanları oldukları ileri sürülen şüpheliler silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartıldı. Zanlılardan 10'u tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # Hrant Dink # Fatma Saadet Yılmazer