OHAL komisyonunun görev süresi uzatıldı

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun görev süresi bir yıl daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Komisyon, karar ile kanun hükmünde kararnamelere yönelik başvuruları incelemeye devam edecek. Şimdiye kadar 110 bin 250 başvuru karara bağlandı. 16 bin 50 başvurunun incelemesi ise devam ediyor.

OHAL komisyonunun görev süresi uzatıldı

FETÖ ile mücadelede önemli bir yer tutan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’na yönelik yeni bir karar geldi. Çalışma süresi 2021 yılının sonuna uzatıldı.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun görev süresi 26 Aralık 2020’de sona eriyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar ile OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun görev süresi 1 yıl daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararın 7075 sayılı Kanunun 3'üncü maddesi gereğince verildiği ifade edildi.

15 Temmuz Fethullahçı Amerikancı darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016’da OHAL ilan edildi, çok sayıda kanun hükmünde kararname çıkarıldı. OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu 23 Ocak 2017'de kuruldu. Komisyon, hakkında KHK çıkarılan kişilerin itiraz için başvurabilmesini sağlıyor.

Komisyon, görevden ihraç edilen, yurt dışı öğrencilikle ilişiği kesilen, emekli personelin rütbelerinin alınması ve kapatılan kurum ve kuruluşlara ilişkin başvuruları değerlendiriyor. Değerlendirmenin ardından komisyondan karar çıkıyor.

Komisyonda şu ana kadar 26 bin 300 başvurudan 110 bin 250 başvuru hakkında karar verildi. 16 bin 50 başvurunun ise komisyonda incelemesi sürüyor.

# fetö # erdoğan # komisyon # ohal