Milli para kullanımı çağrısının ardından TCMB ile Çin Merkez Bankası arasında ilk para takası gerçekleştirildi

Türkiye, dış ticarette milli para kullanımına yönelik girişimlere başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Çin Merkez Bankası arasında ilk para takası yapıldı

Milli para kullanımı çağrısının ardından TCMB ile Çin Merkez Bankası arasında ilk para takası gerçekleştirildi

Cuhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya, Çin ve İran ile ticaretin milli paralarla yapılacağını belirtmişti. Bunun üzerine İran teklifi olumlu karşılamıştı. Somut adım ise Çin ile atıldı. İlk para takası işlemi yapıldı.

Çin bankası 450 milyon TL kullanım gerçekleştirerek anlaşmayı hayata geçirdi.

Milli para kullanımı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının Çin Merkez Bankası ile yaptığı ilk para takasıyla yeni bir boyuta taşındı.

Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden birinin de yaptığı çalışmaların sonuç verdiği ve Çinli tedarikçilerine ödemelerini yuan ile yapmaya başlayacağı öğrenildi.

Türkiye’nin, en büyük ticaret ortaklarından Çin Halk Cumhuriyeti ile geçen yıl 28 milyar dolar tutarında dış ticaret hacmi bulunuyor. Para takası anlaşması ile iki ülke arasında milli paraların kullanılması hedefleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Rusya'ya yaptığı ziyarette de ticarette yerel para birimlerinin kullanılmasının gündeme geldiği belirtilirken, Rusya'nın da kısa zamanda milli para kullanımı ile ilgili adım atılabileceği ifade ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # iran # çin # TL # ruble # milli para # yuan