“Çocuklarımız dağda yaşayamaz“

"Çocuklarımız dağda yaşayamaz" bu sözler Diyarbakır'da PKK'ya karşı eylem başlatan analara ait. Altmış dokuz gündür Dağkapı Meydanı'nda eylem yapan bazı annelerin durumu diğerlerinden farklı. Çünkü PKK sara, astım ve kalp rahatsızlığı olan olan çocukları bile dağa götürdü. Anneler kendilerine yapılan zalimliğe karşı, direnmeye devam edeceklerini açıkladı.

En küçüğü 13 en büyüğü 25 yaşında... Aylar öncesinden çeşitli bahanelerle kandırılıp dağa götürüldüler. Annesinden babasından koparılan çocuklardan kimi döndü, kimi kaçtı. Kimindense aylardır, hatta yıllardır haber yok.

O çocukların aileleri Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda 69 gündür eylemde... Herşeye göğüs geren analardan bazılarının acısı iki kat daha fazla. Çünkü biricik evlatları hasta. Onlara bu zalimliği yapan PKK'ya karşı direnen analar çocuklarından gelecek güzel haberi bekliyor.

Eylem yapan annelerden Zahide Kindan kalp hastası olan oğlu için endişeleniyor. Zahide anne 18 yaşındaki oğlu Habip için Mersin'den kalkıp Diyarbakır'a gitmişti.

Zahide Kindan ile aynı kaderi paylaşan bir annede Leman Aydın.

16 yaşındaki oğlu Vedat'ın ilaçları olmadan yaşayamayacağını anlatıyor.

Hasta çocukların dağda PKK'ya faydası olmayacağını anlatan başka bir annede Hediye Yıldız.

22 yaşındaki oğlu Yunus'un ses tellerindeki rahatsızlıktan konuşamadığını anlatan anne, evladının bırakılmasını istedi.

Anneler, aldıkları bir duyuma göre hasta çocuklardan bazılarının rahatsızlandığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # ana