Yeni yasa tasarısı Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlandı

Trafik sigortasını düzenleyen yasa tasarı, Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlandı. 1 ay içinde yasalaşması beklenen tasarıda trafik sigortası primlerinin düşürülmesine ilişkin bir düzenleme bulunmuyor. Tazminat konusunda ise önemli değişiklikler içeriyor.

Yeni yasa tasarısı Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlandı

Trafik sigortasında yeni düzenlemeleri içere yasa tasarısı hazırlandı. Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan tasarının bir ay içinde Meclis'en çıkması bekleniyor.

Tasarının en önemli maddesi, tazminatlara düzenleme getirmesi. Yani, trafik kazalarında hayatını kaybedenler için sigortadan ödenecek vefat tazminatının hesaplanması ve bu hesaplama sonrası ne kadar tazminat ödeneceği düzenliyor. Hesaplama yönteminin belirlenmesinde de yetki Hazine’ye veriliyor.

Bir başka düzenleme de kusurlu sürücüler için ödenen tazminat konusu. 2011 yılında verilen yargı kararıyla sürücü kusurlu da olsa vefatından dolayı yakınlarına tazminat ödenmesine hükmediliyordu ve bu durum içtihat haline gelmişi. Yeni düzenlemeyle sigortacılar artık, kusurlu sürücülerden dolayı tazminat ödemeyecek.

Tasarıda trafik sigortası primlerinin düşürülmesine ilişkin bir düzenleme ise bulunmuyor.

ulusalkanal.com.tr