12 saat sonra kurtarıldılar

Muğla'nın Ula ilçesinin turistik mahallesi Akyaka’da dağa mantar toplamaya giden üç kişi havanın kararmasından sonra dağda mahsur kaldı. AFAD, UMKE ve Jandarma ekiplerinin gece saatlerinde başlattığı arama çalışması sonuç vermeyince, üç kişi sabah saatlerinde AFAD ve UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.

12 saat sonra kurtarıldılar

Edinilen bilgiye göre, Nihan Özler (35), Ahmet balaban (44) ve Mehmet Şahin Yağ (30) isimli şahıslar Çarşamba günü saat 11.00 sıralarında Akyaka Mahallesinin üst kısmındaki dağlan alana mantar toplamak amacıyla çıktı. Sarp kayalık ve ağaçlık alanda havanın kararmasının ardından yolunu kaybeden üç kişi, Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerini arayarak dağda mahsur kaldıklarını belirttiler. Akyaka Jandarma ekipleri Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerine bilgi verdi. Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığından bir ekip ile birlikte önce Sakartepe seyir terasına giden ekipler, şahıslara ulaşmak için yaptıkları çalışmalar netice vermedi.

Gece saat 20.30 sıralarında Akyaka Su deposu yanından dağlık alana tırmanan AFAD ve UMKE ekipleri, gece geç saatlere kadar üç kişiye ulaşmak için verdikleri mücadelede şahıslar ile irtibat kuramayınca sabah saatlerinde tekrar arama çalışmalarını sürdürdü. Ekipler üç kişiye ulaşmak için çalışmalarını Akyaka Mahallesi yerine dağın üst tarafından başladıktan sonra Nihan Özler, Ahmet Balaban ve Mehmet Şahin Yağ isimli vatandaşlara ulaştı. UMKE ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra şahıslar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolüne getirildi. Üç kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BEKİR TOSUN

İHA

# UMKE # muğla # AFAD # Ula