Bir ilden daha kötü haber geldi

Türkiye'nin kalbi 18 işçinin madende mahsur kaldığı Karaman'da atarken acı haber Bartın'dan geldi. Özel bir kömür madeni ocağında göçük oldu, 2 işçi hayatını kaybetti. 1 işçi yaralandı.

Bir ilden daha kötü haber geldi

Olay, Bartın'ın Amasra ilçesi Tarlaağazı Köyü mevkiindeki özel bir kömür madeni ocağında, sabaha karşı 04.30 sıralarında meydana geldi.

Patlatma yöntemiyle galeri açma çalışması yapılırken tavan çökmesi sonucu göçük oluştu. 5 işçi kaçarak kurtulmayı başarırken, 3 Çinli işçi yerin 300 metre altındaki göçükte mahsur kaldı.

Mahsur kalan 2 çinli işçinin sabah saatlerinde cansız bedenlerine ulaşıldı.

2 işçinin ölümüyle sonuşlanan maden ocağı Hattat Holding'e ait. Ancak holding, madendeki galeri açma ve kömür çıkarma işlerini 4 yıl önce Çinli firmalara verdi. Kazanın yaşandığı madende çalışan 280 Çinli işçi var.

Kazayla ilgili Ulusal Kanal'a konuşan Hattat Holding yetkilileri ise olayı doğruladı. Yetkililer şirket olarak Çinli firmaları defalarca uyardıklarını, iş güvenliği eğitimleri konusunda da gerekeni yapıklarını söyledi. Hattat Holding maden kazasıyla ilgili " dikkatsizlikten olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Ölen işçilerin naaşı Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan, madende çalışan Çinli işçilerin, Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen kazadan sonra iş güvenliği tedbirlerinin artırılması için dün şirket yetkilileriyle toplantı yaptıkları ve taleplerini bildirdikleri öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# maden # Bartın # göçük # ocak # son durum # kötü haber # ne oldu