HSK 7 Haziran'da mesaiye başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı 4 atama ile Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri belli oldu. Yeni HSK 7 Haziran'da mesaiye başlayacak.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, 7 Haziran'da işbaşı yapacak.

Kurulda, Meclis tarafından seçilen 7 üye ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün seçtiği 4 üyenin yanı sıra Başkan olarak Adalet Bakanı, doğal üye olarak da Adalet Bakanlığı Müsteşarı yer alıyor.

Yüksek Seçim Kurulunun, kesin sonuçları içeren kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yüksek yargıyla ilgili düzenlemeler yürürlüğe girdi.

2010'daki anayasa değişikliğiyle üye sayısı 7'den 22'ye çıkarılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, üç daireden oluşuyordu. Yeni düzenlemeyle HSYK'nın adı "Hakimler ve Savcılar Kurulu" oldu. HSK, iki daire halinde 13 üyeyle çalışacak.

Erdoğan dün Hakimler Savcılar Kurulu'na atama yapmıştı. HSK üyeliklerine Mehmet Yılmaz, Halil Koç, Hüseyin Şahin ve Mehmet Akif Ekinci'yi getirmişti.

Öte yandan Danıştaya da 4 yeni üye atandı. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelikleri sona eren 4 isim Danıştay üyeliklerine atandı.

Resmi Gazete'de, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın görevinden alınmasına dair karar da bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# hakim # savcı # HSK # 7 haziran # mesai