Ölenlerin sayısı 146'ya yükseldi!

Suriye'nin Ayn el Arap bölgesinde yaşanan IŞİD saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 146'ya yükseldi. YPG Sözcüsü Redur Halil, "saldırıyı yapan militanların kente Türkiye'den girdiğina dair kanıt bulamadık" dedi. Kentteki çatışmalar da sürüyor. Çatışmalar, Gamarg bölgesinde yoğunlaştı. IŞİD Haseke, Halep ve Rakka'da da Suriye ordusu ile çatışıyor.

Ölenlerin sayısı 146'ya yükseldi!

IŞİD'in Suriye’nin kuzeyindeki Ayn el Arap bölgesinde düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 146'ya yükseldi.

Açıklamayı muhaliflere yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yaptı. Saldırılarda yaralanan ve hastaneye kaldırılan çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bombalı saldırıları yapan militanların Türkiye'den geçiş yaptığı iddia edilmişti. Ancak YPG Sözcüsü Redur Halil, "militanların kente Türkiye’den girdiğine dair kanıt bulunamadı" dedi.

Örgütle, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD arasındaki çatışmalar sürüyor. Çatışmalar Ayn el Arap'ın Gamarg bölgesinde yoğunlaştı.

Kuzeyde PYD ile çatışan IŞİD güneyde de Suriye ordusuna saldırıyor. IŞİD Haseke kent merkezine sızdı. Suriye ordusu ile IŞİD arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Bölgedeki çatışmalarda YPG'nin tarafsız kaldığı belirtiliyor.

IŞİD'in Suriye ordusu ile çatıştığı bir başka bölge de Halep kırsalı. Ordu birlikleri, IŞİD’e ait bir çok mevziyi bombaladı. Operasyonlarda çok sayıda IŞİD'linin öldürüldüğü bildirildi. Sruiye ordusu Rakka'nın Sevra kasabasında da IŞİD mevzilerini vurdu.

El Nusra ise Dera’da Suriye ordusuna saldırdı. Ordu El Nusra'ya top atışlarıyla karşılık verdi. 30'dan fazla El Nusra üyesi terörist öldürüldü.

ulusalkanal.com.tr

# ışid saldırısı # ayn el arap