BBP'de "Evet" krizi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin "Evet" kararını açıklaması partilileri ayağa kaldırdı. Partililer karara sert tepki gösterirken, Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ, Destici'ye "Sarayla görüştükten sonra neden fikrini değiştirdiğini" sordu. Kızıldağ, "Evet kararı bizi bağlamaz, biz vatana ihanet etmeyiz" dedi. BBP'nin ağır toplarından Ökkeş Şendiller de "Evet için nasıl bir pazarlık yapıldı" diye tepki gösterdi. Sivas ve Buldan teşkilatları Destici'ye karşı açıklama yaptı. Düzce'den de istifalar geldi.

BBP'de "Evet" krizi

Büyük Birlik Partisi'nde işler iyice karıştı. Bir kaç gün önce Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur Meclis'te açıklama yaparak "Hayır" oyu vereceklerini duyurdu. Ardından BBP Genel Başkanı Destici "Evet" oyu kullancağını açıkladı.

Parti il başkanlıkları karıştı, birçok teşkilat Destici'ye kazan kaldırdı. Tepki gösterenlerden biri de Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ oldu.

Kızıldağ, parti kurumların bir araya gelip değerlendirme yaptıklarını ve "Hayır" kararına vardıklarını söyledi.

Peki Destici'nin karar değiştirmesine Sarayla yaptığı görüşme mi etkili oldu? Kızıldağ, bu konuya da açıklık getirdi.

Kızıldağ, evet oyu kullanarak ihanete alet olmayacaklarını vurguladı.

BBP'de 19'uncu Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliği yapan Ökkeş Şendiller de Destici'ye tepkili.

Şendiller, Destici'ye "Evet" için nasıl bir pazarlık yaptığını sordu.

Destici'nin açıklamasından sonra BBP Sivas adlı bir Twitter hesabından da "Destici'yi kaybettik hükümsüzdür" twiti atıldı.

BBP Sivas İl Başkanı Uğur Bulut da genel başkanın aldığı karara karşı çıktı.

BBP'deki evet hayır krizi Denizli'ye de sıçradı. Buldan İlçe Başkanı Mehmet Gonca, "hayır" oyu vereceklerini açıkladı. Gonca, "İlçe Teşkilatı olarak referandum kararımızın hayır olduğu tüm kamuoyuna duyurulur" dedi.

Destici'nin çıkışı partisinde istifalara da neden oldu. Düzce'nin Çilimli İlçesi'nde BBP İlçe Başkanı Haşim Saray, görevinden ve partisinden istifa ettiğini açıkladı. Saray, rejim değişikliğini kabul etmeyeceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# Kahramanmaraş # Sivas # büyük birlik partisi # mustafa destici # bbp