Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'tan Trump'a: Yüzyılın şamarıdır

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas,Trump yönetiminin "yüzyılın planı" olarak sunduğu Ortadoğu projesini 'yüzyılın şamarı' sözleriyle değerlendirdi. Abbas, Filistinlilere yardımı keseceğini söyleyen Amerikan Başkanı Trump’a "Paranız batsın" diyerek tepki gösterdi. Abbas, Filistinlilere yardımı keseceğini söyleyen ABD Başkanı Trump’a 'Paranız batsın' diyerek tepki gösterdi

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'tan Trump'a: Yüzyılın şamarıdır

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Amerika'nın Filistin - İsrail krizindeki politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Abbas ABD’nin, Filistin-İsrail barış görüşmelerindeki arabulucu rolünü oynamasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Abbas, Trump yönetiminin ‘yüzyılın planı’ olarak sunduğu Ortadoğu barış teklifini ise ‘yüzyılın şamarı’ olarak nitelendirdi.

Filistin lideri, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde, "Kudüs, Filistin’in Ebedi Başkenti" temasıyla düzenlenen 28. Dönem Çalışma Toplantısı’nda konuştu. Abbas, barış sürecinin çökmesiyle ilgili olarak ABD Başkanı Trump’ı suçladı.

Abbas, ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley ile Filistin’in işgal altında olmadığını söyleyen ABD’nin İsrail Büyükelçisi David Friedman için “Bunlar kendine saygı gösteren bir ülke için utanç kaynağıdır" dedi. Amerika'nın şimdiye kadar Filistin davasına ilişkin BMGK’ya gelen 43 kararı veto ettiğini belirtti.Filistin yönetiminin ABD’nin “vetosuna” rağmen Birleşmiş Milletler’e tam üyelik için BM Güvenlik Konseyi’ne gideceğini bildirdi.

Filistin Devlet Başkanı ayrıca, Filistinlilere yardımı keseceğini söyleyen ABD Başkanı Trump’a ‘Paranız batsın’ diyerek tepki gösterdi.

"İsrail'in Oslo anlaşmasını bitirdiğini" söyleyen Abbas'ın, “Egemen olmayan bir Filistin otoritesi, hiçbir bedel ödemeyen külfetsiz bir işgal gücünün egemenliğini kabul etmez” dedi. İsrail Savunma Bakanı Lieberman da Abbas'ın sözlerine "Aklını kaçırmış" sözleriyle yanıt verdi.

Öte yandan İsrail mahkemesi, 16 yaşındaki Filistinli Ahed Tamimi'nin gözaltı süresini çarşamba gününe kadar bir kez daha uzattı. Savcılar duruşma bitene kadar Filistin'in cesur kızı Tamimi'nin gözaltında tutulmasını istiyor.

ulusal.com.tr

# abd # trump # filistin # Mahmud Abbas