İzmir'de barajlar kritik seviyeye düştü

Türkiye genelindeki yağışların azlığı barajlardaki su seviyelerini kritik noktalara düşürdü. Ulusal Kanal ekibi İzmir'in en büyük barajı olan Tahtalı Barajı'ndaki suların çekildiği alanları görüntüledi. İzmir'in olası kuraklık halinde yaşayacağı su sorunu ve alınması gereken önlemleri Profesör Doktor Doğan Yaşar açıkladı.

İzmir'de barajlar kritik seviyeye düştü

Tahtalı Barajı'nın sularının çekilmesiyle birlikte işte bu gördüğünüz ağaçlar da kendisini gösterdi. Burada bulunan köy yolu da yeniden ortaya çıktı. Bu gördüğünüz noktada ise daha önceden baraj suları bulunuyordu ve balıklar yüzüyordu. Şimdi ise bu nokta tamamen kendini kuraklığa bırakmış durumda.

İzmir'deki su yönetiminin kötü olduğunu vurgulayan Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Doğan Yaşar, olası kuraklık döneminde İzmir'i zor günler beklediğini belirtti.

Profesör Doktor Yaşar, İzmir Körfezi'ndeki kötü kokunun nedenini açıkladı. Yaşar, ''Tedbirler alınmazsa Körfez'de yüzmeyi unutun'' dedi.

İzmir öznelinde alınması gereken tedbirleri belirten Profesör Doktor Doğan Yaşar, yeraltı barajları ile suyun verimli kullanılabileceğini ifade etti.

Öte yandan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi barajlardaki doluluk oranını açıkladı. Buna göre Tahtalı Barajı'nın yüzde 39.10, Güzelhisar Barajı'nın yüzde 47.18, Ürkmez Barajı'nın yüzde 50.95, Balçova Barajı'nın yüzde 38.63, Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nın yüzde 41.60, Gördes Barajı'nın ise yüzde 3.44 doluluk oranına sahip olduğu ifade edildi.

# izmir # baraj su seviyesi # Tahtalı Barajı