Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile biraraya geldi

BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile biraraya geldi. Görüşme sonrası soruları yanıtlayan Eide "Sorunu çözmek mümkün, taraflar istekli, artık büyük soruyu sormanın vakti geldi" dedi.

Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile biraraya geldi

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, müzakerelerin yeniden başlaması için KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile biraraya geldi.

Eide görüşme sonrasında basının sorularını yanıtladı.

Müzakere süreciyle ilgili zor günler yaşandığını ve dıştan kaynaklanan sorunlar olduğunu savunan Eide, Enosis oylamasının ciddi problem yarattığını, bunun üstesinden gelmenin yollarını aradıklarını söyledi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı, müzakereler konusunda önümüzdeki günlerim belirleyici olacağını söyledi. Eide, müzakerelerin gidişatına ve adanın kaderine gelecek haftalarda karar verileceğini belirtti.

"Adanın birleşmesini istiyor muyuz? sorusunu sorma zamanı olduğunu belirten Eide, sorunu çözmenin mümkün olduğunu, hemen olmasa da tarafların müzakerelerin devamı için bir yol bulma hususunda istekli olduklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# Mustafa Akıncı # BM Genel Sekreteri