Dünya Yeni Zelanda saldırısını kınadı

Türkiye'nin yanı sıra diğer ülkeler de saldırıya sessiz kalmadı. Devlet başkanları ve sözcüleri, saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı

Dünya Yeni Zelanda saldırısını kınadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’e başsağlığı mesajı gönderdi. Putin, mesajında, “Dua için toplanan sivillere yapılan saldırı, iğrençlik ve acımasızlıkla şok yaratıyor. Bu suça karışan herkesin hak ettiği cezayı almasını umuyorum.” ifadelerini kullandı.

Terör saldırısı İran'da da kınandı. İran Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Ülkedeki emniyetin artırılmasına dikkat çekildi ve saldırı "insanlık dışı ve acımasızca" olarak nitelendirildi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison da, sosyal medyadan tepkisini dile getirdi. Morrison paylaşımında, "dularımız Yeni Zelandalılarla" dedi.

Almanya'dan da tepki geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, teröre karşı birlikte oldukları mesajını yayınladı.

Saldırıyı kınayan ABD Başkanı Donald Trump, "Amerika Yeni Zelanda'nın yanındadır. Tanrı hepimizi korusun" mesajını sosyal medyadan paylaştı.

Pakistan'da ilk açıklama yapan ülkelerden oldu. Başbakan İmran Han, "Bu saldırı bizim her zaman söylemeye çalıştığımız 'Terörün dini yoktur' söyleminin bir kanıtıdır" dedi.

# abd # türkiye # rusya # iran # saldırı # almanya # pakistan # yeni zelanda # kınama # avusturalya