Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail gözünü er ya da geç Anadolu'ya dikecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NEKBE'nin 76. dönümünde, İsrail'in Filistin'e saldırılarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, Hamas'ın, Gazze'de Anadolu'nun ileri hat savunması yaptığını belirtirken İsrail'in durdurulmazsa gözünü er ya da geç Anadolu'ya dikeceğini söyledi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail gözünü er ya da geç Anadolu'ya dikecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NEKBE'nin 76. dönümünde, İsrail'in Filistin'e saldırılarıyla ilgili dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, "Sanmayın ki İsrail Gazze’de duracak. Sanmayın ki Ramallah güvenlik içinde olacak. Bu azgın devlet, bu terör devleti, eğer durdurulmazsa 'vadedilmiş topraklar' hezeyanıyla gözünü er ya da geç Anadolu'ya dikecek. İsrail, Gazze'de sadece Filistinlilere saldırmıyor; bize saldırıyor bize. Hamas, Gazze'de, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor. Bunu göremeyecek kadar kör müsünüz? Bunu anlamayacak kadar mı idrakiniz kapandı? Ben Hamas'ı Kuvayımilliye'ye benzetince rahatsız olanlar var. Neden rahatsız oldunuz? Kuvayımilliye'ye de affedersiniz, eşkıya demediler mi, asi demediler mi, isyancı demediler mi, hain demediler mi, şaki demediler mi? Bugün Hamas'a terör örgütü diyenler, 100 yıl önce olsa, inanın, Kuvayımilliye'ye de terör örgütü diyecekler, asi, şaki, hain diyeceklerdi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

cumhurbaşkanı erdoğan israil hamas gazze