Yapmayanlar için son tarih: 31 Mart!

Gelir testi yaptırmayanlar dikkat! Sosyal Güvenlik Kurumuna borcunuz her geçen gün artıyor olabilir. Borçlu olmanız demek Genel Sağlık Hizmetinden de yararlanamayacağınız anlamına geliyor. Üstelik bu borç yüzünden evinize haciz de gelebilir. Gelir testi yaptırmak için son tarih ise 31 Mart.

Hastaneye gittiğinizde sizin bilginiz dahilinde olmayan borçla karşılaşabilir ve sağlık hizmetinden faydalanamayabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşmamak için gelir testi yaptırmanız şart!

Torba yasayla birlikte geliri olmayan ve Yeşil Kart kapsamında bulunanlar, zorunlu olarak Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındı. Gelirlerine göre değişen tutarlarda Genel Sağlık sigortası primi ödeme zorunluluğu getirildi. Gelir seviyelerinin tespit edilebilmesi için tanınan sürelerde gelir testi yaptırmayanlara da en yüksek prim üzerinden borç çıkarıldı.

2012 yılından beri gelir tespiti yaptırmayan 5 milyon 300 bini aşkın kişinin biriken borcu da çok yüksek rakamlara ulaştı.

Peki kimlerin gelir testi yaptırması gerekiyor? Bu sorunun yanıtını da Sosyal Güvenlik Müşaviri Ahmet Ağar verdi.

Gelir testi yaptırmak için öncelikle Sosyal Güvenlik Vakıflarına müracaat edilmesi gerekiyor.

Gelir testini yaptıran kişiler gelirinin asgari ücretin 3’te 1’inden az olduğunu ispatladıklarında ise hem borçları silinecek hem de sağlıktan yararlanabilecek. Gelir testi yaptırmak için vatandaşlara verilen süre ise 31 Mart’ta dolacak.

ulusalkanal.com.tr

# gelir testi