Bir can daha gitti

Berkin'in Elvan'ın son yolculuğuna uğurlandığı gün, Okmeydanı'nda bir can daha gitti. Dün gece bölgede gerilim tırmandı. Tekbir getiren bir grup bir başka grupla kavga etti, olayda Burak Can Karamanoğlu isimli genç öldü. Olayın failleri henüz bilinmiyor.

Önce tekbir ardından silah sesleri duyuldu. Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından gerilim tırmandı, Okmeydanı'nda bir kişi daha hayatını kaybetti.

Olay saat 22.30 sıralarında yaşandı. İddiaya göre ellerinde sopalar olduğu görülen grup, Okmeydanı Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplandı ve tekbir getirmeye başladı. O sırada Berkin Elvan'ın Okmeydanı'ndaki evinin önü de kalabalıktı. İki grup karşı karşıya geldi, sözlü tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Çıkan olayda 3 kişi yaralandı.

Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu isimli genç kurtarılamadı.

Olayla ilgili İstanbul Valiliği açıklama yaptı, gencin iki grup arasındaki kavga sonucu öldüğünü, faillerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Tekbir getiren grubun Ülkü Ocakları'na bağlı olduğu iddia edildi. Bunun üzerine bir açıklama da Beyoğlu Ülkü Ocakları'ndan geldi. Çıkan çatışmaların kendileriyle bir ilgisi olmadığını belirten Ülkü Ocakları "asılsız haberlere itibar edilmemeli" dedi.

Burak Can'ın failleri henüz ortaya çıkarılamadı.

ulusalkanal.com.tr

# berkin elvan # okmeydanı # burak can karamanoğlu