Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya hakkında konuştu: Aslına döndü, camiydi tekrar cami oldu

Ayasofya Camisi'nde ilk Cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini ziyaret etti ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya hakkında konuştu: Aslına döndü, camiydi tekrar cami oldu

Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra ilk namaz kılındı. Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Hutbeyi kılıçla verdi. 4 müezzin birlikte sela okudu. Cami çevresinde belirlenen namaz kılma alanları tamamen doldu. Kovid-19 nedeniyle misafir girişleri bir süre sonra durduruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 350 bin kişinin cuma namazına katıldığını açıkladı.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi 86 yıl sonra kılınan cuma namazıyla ibadete açıldı.

Çok sayıda kişi sabahın erken saatlerinde bölgeye gitti.Cami çevresinde belirlenen namaz kılma alanları tamamen dolarken, salgın nedeniyle misafir girişleri durduruldu.

Namaza 350 bin kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli de camide yer aldı. Erdoğan, namaz öncesi Kur'an-ı Kerim okudu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, fetih dönemine atıfta bulunarak elinde kılıçla hutbe verdi. 4 müezzin birlikte sela okudu.

17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, 1'i helikopter ambulans olmak üzere 101 ambulans görev yaptı.

Alana 6 çadır kuruldu. Alanda su, maske, dezenfektan ve tek kullanımlık seccade dağıtıldı.

Erdoğan, cuma namazının ardından, Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti.

ulusal.com.tr

# Ayasofya Camisi