'50+1' tartışması sürüyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'yi işaret etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan siyaset gündemindeki 50+1 tartışması ile ilgili konuştu. Erdoğan, ''Anayasa değişikliği ile ilgili karar merci parlamentodur'' dedi. ardından Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de sürpriz bir görüşme yaptı.

'50+1' tartışması sürüyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'yi işaret etti

Siyasetin gündemindeki ''50+1'' tartışması devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun görüşmesinde 50+1 gündeme gelmişti. Karamollaoğlu, Erdoğan'ın ''Yüzde 50+1 orada bir sıkıntı var'' dediğini iddia etmişti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi eski Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de bir çıkış yaparak, "Bu sistem doğru olmamıştır, bugün de gelecekte de sıkıntı çıkarır'' ifadelerini kullanmıştı. Çiçek, 50+1 yerine daha farklı bir sistem olabileceğini savunmuştu.

50+1 tartışmasında MHP lideri Devlet Bahçeli, Cemil Çiçek'e şu soruyu yöneltmişti:

- Sayın Çiçek, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Türkiye'nin kaostan, işgalden, imhadan kıl payı kurtulduğunu ne çabuk hafıza kayıtlarınızdan çıkardınız? Buradan nereye ulaşmaya, ne yapmaya, kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz?

Cemil Çiçek'in MHP liderinin bu sözlerine yanıtı gecikmedi:

- Fikirler değil ben tartışılıyorum. Konunun nasıl gündeme geldiği belli. Açıklamalarım ortada. Değerlendirmesi gerekenler değerlendirir. Ayrıca açıklama yapmam gerekmez.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Karamollaoğlu'nun açıklamalarını Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda değerlendirdi. Erdoğan'ın Karamollaoğlu'nun görüşmeye ilişkin sözlerinden sadece 50+1'e yönelik ifadelerini doğruladığı ve iade-i ziyaretini iptal ettiği öğrenildi:

- Dediği tek doğru orasıydı. Bunun dışındaki açıklamalarından maalesef çok üzgünüm. Biz bu görüşmede yalnızdık, bir tek Temel Bey ve ben vardık. İade-i ziyaret düşünüyordum, bu sakıt oldu.

Erdoğan, Ak Parti grup toplantısı sonrasında da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu'nun sözleri ve 50+1 tartışması sorulan Erdoğan, Meclis'i işaret etti:

- Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur. Parlamento daha önce Anayasa ile ilgili bir karar verdi. Yeni bir karar verir mi vermez mi onu da görürüz.

Ardından Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de sürpriz bir görüşme yaptı. Görüşme 45 dakika sürdü. Bahçeli ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk dünyası haritası hediye etti.

# devlet bahçeli # cumhurbaşkanı # tbmm # cumhurbaşkanı erdoğan # parlamento # cemil çiçek # 501