“Samsun'da ilk 4'e girmek istiyoruz“

"Samsun seyircisiyle çok daha iyi dereceler elde edeceğimizi tahmin ediyorum"

“Samsun'da ilk 4'e girmek istiyoruz“

İşitme Engelliler Erkek Basketbol Milli Takımı Başantrenörü Cengiz Kuru, Samsun'da ilk 4'e girmek istediklerini söyledi.

Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları (2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları) için ikinci kampı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Milli takım teknik ekibinin yeni kurulduğunu sporcu yapılanmasını sağladıklarını anlatan Kuru, Erkek Milli Takımı'nın oyunlarda Kanada, Venezuela, Litvanya ve Yunanistan ile aynı grupta mücadele edeceğini belirtti.

Avrupa şampiyonasında geçen yıl Litvanya ve Yunanistan ile oynadıklarını anımsatan Kuru, "Maçlar çok yakın seviyede bitti. Takımımız, oyunlara gayet iyi hazırlanıyor. Bu organizasyona, 5 kamp sonrasında katılacağız. Samsun seyircisiyle çok daha iyi dereceler elde edeceğimizi tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kuru, oyunlara ev sahipliği yapacak olmaları nedeniyle avantajlı olduklarını vurgulayarak "Son Avrupa şampiyonasında sekizinci olduk. Tecrübeli isimlerin yanına genç arkadaşları kattık. Samsun'da ilk 4'e girmek istiyoruz." diye konuştu.

"Grubumuzda iyi bir sıralama elde etmek istiyoruz." diyen Kuru, şunları söyledi:

"Sonrasında ise çapraz eşleşme olacak. Grubumuz, iyi bir grup sayılabilir. Son Avrupa şampiyonasında rakiplerimizi izleme şansımız oldu. Takımımız tecrübeli isimlerden kurulu. Avrupa ve dünyaya göre daha genç oyuncularımız var. Seyircimizin katkısı ve enerjimizle, iyi bir sonuç almak istiyoruz. Hedefimiz, kürsüde yer almak, bunun için savaşacağız. İşitme engelliler basketbolunu, mevcut durumundan daha iyi noktaya, daha bilimsel ve gerçekçi hedeflere ulaştırmaya çalışacağız."

"Oyuncu taraması yaptık"

Kuru, olimpiyatların dünyanın en büyük spor organizasyonu olduğunu belirterek, "Burayı her sporcu yaşamak istiyor. Biz de sadece buraya odaklanmadık." dedi.

Basketbolu yarınlara taşımak istediklerini dile getiren Kuru, "Orta öğretim ve lise Türkiye şampiyonalarını izledik ve oyuncu taraması yaptık. Oyuncuların gelişmelerini takip ediyoruz. İleriye dönük sistemli şekilde bazı çalışmalarımız yapılıyor." diye konuştu.

Sporcu havuzunu sürekli büyüteceklerini vurgulayan Cengiz Kuru, şunları kaydetti:

"Özellikle işitme engeli sporu konusunda yetersiziz. Daha büyük rakamlara ulaşmamız gerekiyor. Aileler, çocuklarını bu anlamda topluma kazandırmalı. Federasyonumuzu arayarak, neler yapılması gerektiğini bizden öğrensinler. Samsun, bu açıdan da önem taşıyor. Türkiye, organizasyonları her anlamda layıkıyla gerçekleştiriyor."

# basketbol # samsun # 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları