Trump'a temyiz mahkemesinden de kötü haber geldi

ABD Başkanı Trump'a temyiz mahkemesinden de kötü haber geldi. Federal Mahkemenin 7 ülkeye vize yasağını durdurma kararından sonra ABD Adalet Bakanlığı'nın başvurduğu temyiz mahkemesi durdurma kararını onadı. Öte yandan Irak Başbakanı İbadi, Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde Iraklılara yönelik vize yasağının durdurulması talebinde bulundu.

Trump'a temyiz mahkemesinden de kötü haber geldi

Amerikan temyiz mahkemesi Donald Trump'ın imzaladığı vize yasağının durdurulmasını onayladı.

ABD Başkanı Trump'ın çıkarttığı, 7 ülkeye vize yasağı uygulanmasını öngören kararname, federal mahkeme kararıyla durdurulmuş, ABD Adalet Bakanlığı ise temyiz mahkemesine başvurarak kararın yeniden uygulanmasını talep etmişti.

Temyiz mahkemesi ise vize yasağının durdurulması yönünde karar verdi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile bir telefon görüşmesi yaptı. Trump, görüşmede terörün kökünü kurutmak için Bağdat yönetimiyle birlikte hareket edeceğini belirtti. ABD Başkanı aynı zamanda İbadi'yi ABD'ye de davet etti.

Irak Başbakanı İbadi ise Musul'un büyük bölümünün IŞİD'ten temizlediklerini ve savaşa sonuna kadar devam etmeye kararlı olduklarını vurguladı. Trump'ın 7 ülke vatandaşlarının ABD'ye girişinin engellenmesi yönündeki kararnamesine de değinen İbadi, Iraklıların bu listeden çıkarılmasının önemini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

# ABD 45.Başkanı Donald Trump # haydar el-ibadi