''Askeri Casusluk'' yılan hikâyesine döndü

Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi İstanbul Askeri Casusluk dosyası için yetkisizlik kararı verdi. Dosyanın İstanbul Anadolu Adliyesi'ne gönderileceği öğrenildi.

''Askeri Casusluk'' yılan hikâyesine döndü

Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi İstanbul'daki "askeri casusluk" dosyası için yetkisizlik kararı verdi.

Yetkisizlik kararı UYAP'ta duyuruldu. Ancak kararın gerekçesi ve ayrıntıları henüz açıklanmadı. Ulusal Kanal dosyanın İstanbul Anadolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceği bilgisine ulaştı. Kararın gerekçesi ise davanın temel dayanağı olan imzasız dijitallerin Kadıköy'deki bir adreste bulunması.

Bahsedilen adresi örgütünün lideri olduğu iddia edilen emekli Albay İbrahim Sezer'in kullandığı öne sürülmüştü. İmzasız ihbar üzerine bu adreste yapılan arama "yanlış adreste doğru delil bulunarak" hukuk tarihine geçmişti. Çünkü polisin arama kararında yazılan adrese muhtarlık kayıtlarında rastlanmamıştı.

İstanbul Askeri Casusluk davası, özel görevli mahkemelerin kaldırılmasının ardından yılan hikayesine döndü. Dosya önce İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne tevzi edildi. Yeniden yargılama ve infazların durdurulması talepleri Çağlayan Adliyesi'ndeki bu mahkemeye yapıldı. Ancak mahkeme suç yeri Gölcük diyerek yetkisiz olduğuna hükmetti.

Dosyayı inceleyecek 3'üncü mahkemenin vereceği karar merak konusu. Yargıtay'ın onadığı cezaların infazı için komutanların yakalama işlemleri ise ertelenmeksizin sürüyor.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# kocaeli # istanbul # adliye # askeri casusluk