'Fişleme' iddialarıyla gündeme gelmişti

Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki görev değişikliği dalgasında, önemli bir atama yapıldı. Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine, İçişleri Bakanı Erfkan Ala'nın kardeşi Atıf Ala vekaleten atandı. Vekaleten atama nedeni ise başkanlık için yeterli şartları taşımaması.

'Fişleme' iddialarıyla gündeme gelmişti

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 11 bürokrat görevden alındı, 8 ilin milli eğitim müdürleri değiştirildi. Görevden alınanların yerine getirilen isimler arasında bir kişi özellikle dikkat çekti.

Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden alınan Hüseyin Acır'ın yerine, Cumhuriyet tarihinde ilk kez taşrada denetim elemanı olarak çalışan bir isim getirildi. Yeni Başkan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kardeşi Atıf Ala oldu. Ala, göreve vekaleten atandı. Atıf Ala'nın asaleten atanmama nedeni ise, başkanlık niteliklerini taşımaması. Zira Teftiş Kurulu Başkanı olmak için bakanlık müfettişi olmak ve en az 12 yıl bu görevde bulunmak gerekiyor.

Ala'nın teamüllere uymayan atamasına Teftiş Kurulu'nda görevli 5 başkan yardımcısı tepki göstererek istifa etti. Bir istifa depremi de İnceleme, İzleme Değerlendirme ile Onay ve Bilgilendirme biriminde yaşandı. 15 müfettiş istifasını sundu.

Ala'nın atamasına tepkiler istifalarla gelince, hükümet harekete geçti. Ala’nın göreve asaleten atanabilmesi için kanun değişikliği gündeme geldi.

ulusalkanal.com.tr

# milli eğitim bakanlığı # efkan ala