Süper varyant tehlikesi kapıda

İngiltere de hükümete danışmanlık yapan bilim kurulu üyeleri "süper varyant" tehlikesine dikkat çekti. Bu yeni varyantın şu an dolaşımda olan Alfa, Delta, Beta ve Gama gibi şu anda ölümcül varyantların birleşmesiyle meydana geldiğini belirten bilim insanları, aşı hızının artması ve tedbirlerin sıkılaştırılmasının önemine vurgu yaptılar.

Süper varyant tehlikesi kapıda

İnsanlık tarihinin en büyük salgınlarından Kovid-19 tehlikesi devam ediyor. Geçen yıl itibariyle başlayan küresel salgın farklı türevleri ve çeşitleriyle yeni bir yapı kazanıyor.

Bu yeni yapının adı süper varyant. Alfa, Delta, Beta ve Gama varyantlarının birleşimden oluşan varyantın daha tehlikeli olduğu yönünde İngiliz bilim insanlarının uyarıları devam ediyor.

İngiltere de Acil durumlar için Bilimsel danışma Grubu tarafından yeni yayımlanan belgeler dikkat çekici. Gelecekteki ortaya çıkan yeni bir koronavirüs varyantının yüzde 35 lik bir ölüm oranına sahip olan Mers kadar ölümcül olabileceği konusunda uyardı.

İngiliz bilim kurulu varyantların birleşmesi halinde gelecekte ortaya çıkabilecek aşılara dirençli olabileceğini söyledi. Rekombinasyon olarak bilinen bu süreçse artan ölüm oranları nedeniyle sağlık sistemlerinin zorlanmasına yol açabileceği, bu aşamada hızlı aşılama ve tedbirlerin tekrar sıkılaştırılmasının sağlık çalışanlarının üzerindeki yükünü azaltıp ve yayılma hızını düşüreceğini belirttiler .

İngiltere salgınla mücadelede aşılamayı hızlı gerçekleştiren ve tedbirleri en üst seviyede uygulayan ülkelerden biriydi. Ne var ki Hindistan kaynaklı Delta ve İngiliz varyantlarının dolaşıma girmesiyle İngiltere de vaka sayıları çoğalmaya başladı. 25 bin 754 vaka sayısı da İngiltere'deki durumu gözler önüne seriyor.

İngiliz bilim kurulu, hükümetten tedbirlere sıkı bir şekilde uyulması, maske mesafe kurallarına riayet edilmesi, aşıların tamamlanması konusunda ı istedi.

# ingiltere # koronavirüs # Kovid19 # vaka # ölüm # MUTASYON # varyant # süper varyant