MHP'de Engin Alan depremi!

Balyoz kumpasında yargılanırken aday gösterildiği MHP'den milletvekili seçilen Eski Özel Kuvvetler Komutanı Emekli Korgeneral Engin Alan'ın MHP'den tekrar aday olmayacağı iddia edildi.

MHP'de Engin Alan depremi!

Eski Özel Kuvvetler Komutanı Emekli Korgeneral Engin Alan… Öcalan'ı Kenya'dan Türkiye'ye getiren özel ekipte yer alan isimlerden biri…

Ağustos 2005'de emekli oldu, 2010'da terör örgütü üyesi ve yöneticisi olduğu iddiasıyla Balyoz kumpasında tutuklanarak cezaevine konuldu.

2011'de aday gösterildiği MHP'den İstanbul milletvekili seçildi. 2012'de Balyoz kumpasıyla 18 yıl hapse mahkûm edildi. Alan, 2014'te Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı ile tahliye edildi. Ardından Milletvekilliği görevine resmen başladı.

Odatv'den Müyesser Yıldız, yaklaşık 1 yıldır milletvekili olan Engin Alan'la ilgili son derece önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Alan 7 Haziran seçimlerinde MHP'den tekrar aday olmayacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan Hürriyet gazetesine verdiği röportaj'da Ergenekon ve Balyoz'da yargılanan komutanlar için "Darbe heveslileri" yorumunu yapmıştı. Devlet Bahçeli de 'Ergenekon ve Balyoz'da tuzağa düşmedik' demişti.

Bu gelişmelerden sonra, MHP'li Engin Alan'ın yeniden MHP'den milletvekili adayı olmamaya kesin karar verdiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # seçimler # Celal Adan # Engin Alan