Hem dolu hem hortum vurdu

Yozgat'ı dolu ve hortum vurdu. Başına dolu isabet eden bir vatandaş yaralandı. Hortumun geçtiği 3 köy zarar gördü. Kar altındaki Ağrı'da ise hastaların yardımına greyderler yetişti.

Hem dolu hem hortum vurdu

Ceviz büyüklüğündedolu yağdı. Araçlarda ve çatılarda zarara yol açtı. Başına dolu isabet ederek yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı. Dolu felaketinin yaşandığı yer, Yozgat oldu.

Dolu, kent merkezine bağlı Türkmensarılar, Yassıhöyük, Cihanpaşa köyleri ve çevresinde etkili oldu.

Mustafa Özipek, dolu yağarken otomobilin üzerine çadır çekmek istedi. Başına dolu isabet ederek yaralandı. Özipek, hastaneye kaldırıldı.

Sorgun ilçesinde de hortum etkili oldu. Elektrik direklerini devirdi, ağaçları kırdı, çatıları uçurdu.

Hortum, ilçeye bağlı Emirler, Külhüyük ve Akocak köylerinde maddi zarara neden oldu.

AFAD ve jandarma ekipleri, köylerde hasar tespit çalışmalarına başladı.

Ağrı’da ise Doğubayazıt ilçesi Bezirhane köyü Samanlı mezrasının yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Köy sakinlerinden Musa Deniz kalbinden rahatsızlandı. Sağlık ekipleri ambulansla mezraya ulaşamayınca Deniz, greyderle ambulansa ulaştırıldı.

Kocaeli'nin Kartepe ve Başiskele ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar etkisini gösterdi.

Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan Kartepe'nin yüksek kesimleri kar nedeniyle beyaza büründü.

# sağlık # hastane # fırtına # kent # yaralı # kocaeli # elektrik # AFAD # ağrı # Hava durumu # hortum # felaket # dolu # sapanca # sağlık ekipleri