TSK'ya F Tipi kumpas

F-tipi örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki 100 subaydan dördünü hedef aldığı ortaya çıktı. Ulusal Kanal, F-tipi örgütün sahte ihbarlarla hedef aldığı bin 426 subayın listesine ulaştı. Kumpas, Askeri Savcılığın takipsizlik kararıyla boşa çıkarıldı.

TSK'ya F Tipi kumpas

F-tipi örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sahte ihbar mektuplarıyla bin 426 subayı hedef aldığı ortaya çıktı. Ulusal Kanal, TSK'daki Ergenekon örgütlenmesi adı altında hedef alınan bin 426 askerin listesine ulaştı.

Diğer kumpaslarda da olduğu gibi herşey sahte isimli bir ihbar mektubuyla başladı. 2010 ve 2011'de MİT'e gönderilen sahte ihbar ve CD'ler, Genelkurmay Başkanlığı'na ulaştırıldı. Kumpas senaryolarında TSK'daki örgütlenmenin sivil ayağının bugünkü Vatan Partisi olduğu öne sürüldü.

İddialar üzerine Genelkurmay Askeri Savcılığı'nda soruşturma başlatıldı, meçhul ihbarlardaki sahte CD'ler dışında hiç bir delil bulamayınca takipsizlik kararı verildi. Hakim Binbaşı Kurtuluş Kaya imzalı takipsizlik kararında meçhul CD'lerin delil niteliği taşımadığı ve iddiaları destekleyecek hiçbir delil bulunmadığı vurgulandı.

Bu kararla TSK bünyesinde yürütülen en kapsamlı tasfiye operasyonlardan biri boşa çıkarıldı. 67 takipsizlik kararında bin 426 subayın isimleri 63 sayfaya sığdırılabildi. Generallerle birlikte 39 bin 486 subayın görev yaptığı Silahlı Kuvvetler'de her 100 subaydan 4'ünün hedef alınması tertibin boyutunu gözler önüne serdi.

Bin 426 kişilik listedeki isimlerin tümünün o dönem görevde olan muvazzaf subaylardan oluşması dikkat çekti. Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi kumpas davaları ile tutuklanan bazı komutanlar da listede yer aldı. Ancak listedeki isimlerin tamamına yakını diğer kumpaslarda isimleri gündeme gelmeyen subaylardan oluştu.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# tsk # ulusal kanal # cd # liste