TİB 3'e bölünüyor

Yasadışı dinlemelerin merkezinde olduğu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kapatılacak, yetkileri üçe bölünerek başka kurumlara devredilecek. TİB'in yetkileri, MİT, Erişim Sağlayıcıları Birliği ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na aktarılacak.

TİB 3'e bölünüyor

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı önümüzdeki dönemde 3’e bölünecek. Yetkileri başka kurumlara aktarılacak.

2005 yılında çıkarılan bir yasayla kurulan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Ergenekon ve Balyoz süreçlerinde yapılan yasa dışı dinlemelerin merkezindeydi. Son dönemde hükümetin eleştiri oklarının hedefi olan TİB'in kapatılması gündeme geldi. HaberTürk Gazetesi'nin haberine göre, TİB'in yetkilerinin 3 kuruma bölünerek aktarılması planlanıyor.

Önümüzdeki dönem uygulanacak yetki devri ile TİB’in bazı yetkileri MİT’e, bazıları Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne, bazıları da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na devredilecek.

Buna göre, telefon dinlemelerine ilişkin mahkeme kararlarının uygulanması, teknik altyapının kurulması ve işletilmesinden Bilgi Teknolojileri Kurumu sorumlu olacak.

İnternet yayın içerikleri ile ilgili mahkemelerin verdiği erişim engelleme kararlarının uygulanmasına Erişim Sağlayıcılar Birliği bakacak.

Sistemin daha verimli çalışması ve daha sıkı denetlenmesinden ise MİT sorumlu olacak. Mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerin sonuçlandırılması ve ses dosyalarının nereye, kime verildiğini de MİT takip edecek.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # tib # dinleme # erişim