TSK sınıra hendek kazıyor

Türkiye'nin güney sınırında PKK tehdidi arttı. Sınırda namluyu Suriye'nin Kuzeyi'ne çeviren Türk ordusu, Tel Abyad'ın PYD kontrolüne geçmesinin ardından Nusaybin sınır kapısına yakın bölgelere hendek hazmaya başladı

TSK sınıra hendek kazıyor

Amerika, Suriye'nin kuzeyinde önce Ayn el Arap'ı sonra da Tel Abyad'ı PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye teslim etti. Türkiye'nin güney sınırında bölücü terör tehdidi en üst seviyeye çıktı.

Sınırda namluları Suriye'nin Kuzeyine çeviren Türk Silahlı Kuvvetleri şimdi de hendek kazmaya başladı.

PYD'nin kontrolündeki Suriye'nin Kamışlı kentine komşu olan Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde kazılan hendekler iki metre genişliğinde ve 3 metre derinliğinde. Şimdiye kadar 300 metre hendek kazıldı.

İş makinalarıyla hendek kazma çalışmaları sürürken, askerler de bölgede güvenlik önlemleri aldı. Zırhlı araçlar bölgedeki hakim tepelere yerleştirildi.

Öte yandan, çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye geçen bazı Suriyeliler ülkelerine döndü. Resmi makamlardan alınan bilgiye göre Akçakale Sınır Kapısı'ndan saat 12.35 ile 16.30 arasında 2 bin 85 Suriye'li geçti. Geçiş yapanların çoğunluğunun Kürkt kökenli olduğu öğrenildi. Suruç'taki Mürşitpınar sınır kapısından Ayn el Arap'a geçiş yapan bin 100 kişinin ise tamamı Kürt kökenli.

# tsk # sınır # mardin # Nusaybin # hendek