Eczanelerde ilaç yok: Bazı ilaçlarda tedarik sorunu yaşanıyor

Çocukların yanı sıra bazı yetişkin ilaçlarında da raflar boşaldı, tedarik sorunu yaşanıyor. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak, sorunun kurda yaşanan hareketlilikten kaynakladığını açıkladı. Çözüm için Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmalarının ilaç kurunda anlaşması bekleniyor.

Eczanelerde ilaç yok: Bazı ilaçlarda tedarik sorunu yaşanıyor

Vatandaş ateş düşürücüden antibiyotiğe kadar çok sayıda ilacı bulmakta zorlanıyor. Vatandaş sorun nedeniyle eczane eczane dolaşmak zorunda kalıyor.

Çocukların yanı sıra bazı yetişkin ilaçlarında da raflar boşaldı, tedarik sorunu yaşanıyor. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak, sorunun nedenini açıkladı.

Sorunun kurdaki hareketlilik nedeniyle tetiklendiğini söyleyen Çolak, ilaç firmalarının bu hareketliliğe karşı refleks göstermediğini ifade etti.

Öte yandan eczanelerde satılan ilaçların yüzde 60'ının ithal ediliyor. Sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı ile ilaç firmalarının ilaç kurunda anlaşması bekleniyor.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, eczanelerin stok yaptığı iddialarını da yalanladı.

# sağlık bakanlığı # eczane # Sağlık Bakanlığı ilaç # antibiyotik # ağrı kesici # erdoğan çolak # ilaç tedarik sorunu # eczane ilaç kıtlığı