İsmet Özçelik yazdı: AKP ilk düğmeyi yanlış ilikleyince..

İsmet Özçelik yazdı: AKP ilk düğmeyi yanlış ilikleyince..

AKP’deki iç kavga büyüyor. Artık iş geri dönülmez bir yola girdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan kararlı. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağı anlaşılıyor.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın durumu ortada. Sırada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğerleri var. Gökçek “vuruşmaya” niyetli. Ama Erdoğan’a yakın isimler “Kıpırdayamaz, tıpış tıpış istifa dilekçesini verecek” diyorlar.

ŞİFRELİ SÖZCÜKLER

Belli ki bizim bilmediğimiz, onların bildiği şeyler var. Ortalıkta, “Singapur, offshore hesapları, ...” gibi şifreli sözcükler dolaşıyor. Bir de bir şirketten söz ediliyor. FETÖ ve diğer tarikatlara aktarılan paraların bu şirket üzerinden yapıldığı iddia ediliyor. “Kayıtlara ulaşıldı” fısıltıları duyuluyor.

Hangisi doğru, hangisi yanlış bilemiyoruz. Ama iddiaların ciddi olduğu öne sürülüyor.

SIKINTI BÜYÜYOR

AKP kulislerinde tedirginlik var. “İki testi çarpışınca biri kırılırsa diğeri de çatlar” yorumları yapılıyor. Yaşanan gerginliğin yerel ve genel seçimlere yansıyacağı vurgulanıyor.

Hep söyledik. FETÖ tasfiyesi “örtülü” yapılmak istenince iş karışıyor

İLK DÜĞME YANLIŞ

AKP ilk düğmeyi yanlış ilikledi. İlki yanlış olunca, diğer düğmelerin ilikleri de yanlış oldu.

Önce 15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişiminin “siyasi ayağı”nın üstü örtüldü. AKP’nin 300’den fazla milletvekili varken, Meclis Darbe Araştırma Komisyonunun başına geçmişte FETÖ kumpaslarını savunan bir isim getirildi.

Arkasından “AKP’de ByLock kullanan milletvekili, yönetici, belediye başkanı yok” dendi. Herkesin bildiği sır gizlendi.

Kürsülerde “Bizde FETÖ’cü bulunmuyor” nutukları atıldı.

FETÖ’CÜLÜKLERİ TARTIŞILMIYOR

Hedefteki belediye başkanlarının tamamına yakını FETÖ ile ilişkili. Ama düğmeler yanlış iliklendiği için tartışma başka noktalara kaydı. Durum böyle olunca da saflar karıştı.

Örgütlerde, belediyelerde, ... yapılan tasfiyelerin adı konmayınca iş arapsaçına döndü. Oysa tasfiyelere “FETÖ temizliği” denseydi, kimse karşı çıkmazdı. Hatta destek verirdi. Şimdi bazılarına “kahramanlık”(!) yolu açıldı.

***

BAHÇELİ NEYİN PEŞİNDE

ABD Türkiye’yi, Ege’de, Akdeniz’de, Kıbrıs’ta, Suriye’de, Irak’ta sıkıştırmak için hamleler yaparken, tam tersi gerçekleşti.

Düne kadar hayal gibi görülen gelişmeler yaşanıyor. Türkiye, İran ve Irak Merkezi Hükümeti ABD ve İsrail’in BOP planlarına karşı omuz omuza. Genelkurmay Başkanları dayanışma içinde. Cumhurbaşkanları yan yana. 15 yıldır yapılan yanlışlar düzeltiliyor.

Derken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli topa girdi. “Musul 82’nci, Kerkük 83’üncü vilayetimiz” olacakmış.

Bölgedeki gelişmeleri takip eden bürokratlar aradı. Bağdat ve Tahran’daki rahatsızlıkları anlattılar. Bağdat ve Tahran ne olduğunu anlamaya çalışıyormuş. Bahçeli’nin açıklamasını ciddiye almamışlar Ama, son günlerde Erdoğan’la Bahçeli arasından su sızmayınca kuşkulanmışlar.

Açıklamanın başka bir anlamı olup olmadığını merak etmişler. Bahçeli her kritik zamanda devreye girmesiyle tanınıyor. Yine bir çuval inciri berbat etmeye kalktı. Türkiye’ye zarar veriyor.

***

SİLAHLI BÜROKRATLAR

Ankara kulislerinde tartışılan konulardan biri de silahlı bürokratlar. Bazı bürokratların bellerinde silahla dolaştıkları ifade ediliyor. Aralarında Erdoğan’ın danışmanları da var, üst düzey makamları işgal edenler de. Oysa ki OHAL uygulaması var. Ruhsatlı da olsa asker, polis dışında silah taşımak yasak. Beylerin hem peşlerinde dolaşan korumaları, hem de bellerinde silahları.

Şımarıklık had safhada. Güvenlik güçleri durumu biliyor. Ama çaresizler..!

İsmet Özçelik

Aydınlık

# abd # türkiye # erdoğan # iran # mhp # AKP # suriye # israil # devlet bahçeli # ırak # ege # aydınlık # melih gökçek # akdeniz # ismet özçelik # bop