FETÖ soruşturmasında adı geçen 711 askeri personel için ihraç dosyası hazırlandı

İzmir'deki FETÖ soruşturmasında adı geçen 711 askeri personel için ihraç dosyası hazırlandı. Şüphelilerin mahrem imamlarla ankesörlü ve kontörlü sabit hatlarla irtibatını gösteren delillerin yer aldığı dosyalar kuvvet komutanlıklarına gönderildi.

FETÖ soruşturmasında adı geçen 711 askeri personel için ihraç dosyası hazırlandı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün Türk Ordusu içindeki kripto unsurlarının ihraç süreci için ilk adım atıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uzun süredir titizlikle hazırladığı 711 askeri ilgilendiren ihraç dosyası kuvvetlere gönderildi.

İhracı istenen askeri personelin FETÖ'nün sözde imamlarıyla irtibatı dosyada yer aldı. Ordu içindeki kripto unsurların mahrem imamlarla ankesörlü ve konturlu sabit hatlarla kurulan ilişkisine ihraç dosyasında geniş yer ayrıldı.

21'i albay, 25'i yarbay, 45'i binbaşı, 112'si yüzbaşı, 269'u üsteğmen, 33'ü teğmen, 196'sı astsubay ve 7'si uzman çavuş rütbeleriyle 3'ü sivil memur olmak üzere toplam 711 askeri personelin ihracı için hazırlanan dosya Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat ve Personel Başkanlıkları ile Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Başkanlığı'na sevk edildi.

İzmir merkezli 25 ilde yürütülen son operasyonda da "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunun oluşturan 110 personel hakkında yakalama kararı çıkarılmış ve 46 asker tutuklanmıştı.

ulusal.com.tr

# izmir # fetö